Gemeente Altena plaatst hek rond door pubers geterroriseerde basisschool

De overlast op Brede School de Esdoorn loopt zwaar uit de hand. Leerlingen worden al maanden lastiggevallen door onbekende pubers. Spullen worden vernield, kinderen uitgescholden en kleuters omgeduwd. De gemeente Altena wil daarom camera’s gaan ophangen, verboden-toegangsbordjes plaatsen en een nieuw hek plaatsen. Dat meldt Omroep Brabant. 

De school ligt aan de rand van een park midden in Sleeuwijk. In dat park gaat het al jaren mis. Basisschoolkinderen worden bang gemaakt door de pubers die daar rondhangen.

Vernielingen 

De Esdoorn heeft het afgelopen jaar bijna tienduizend euro schade opgelopen. Er zijn al ontzettend veel spullen door de pubers vernield. Spullen slopen is nog tot daaraan toe, maar van de kinderen moeten ze afblijven, zegt directeur Marlies van der Burg.

Oplossingen 

Er zijn nu vijf oplossingen bedacht om de pubers weg te houden bij de school. Bij de ingang wordt er een hek geplaatst, er komen borden met verboden toegang en er worden extra lampen opgehangen bij de school. Een veiligheidscamera moet dan de hangjongeren in het parkje in de gaten houden.

Buurtpreventie 

Tien mensen hebben zich inmiddels aangemeld om buurtpreventie rondom de school uit te voeren. Ze hebben alleen nog even een cursus nodig ‘hoe om te gaan met pubers’, maar de gemeente Altena zal deze gaan betalen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk