Prinses Laurentien leest kinderen voor tijdens start Nationale Voorleesdagen 2024

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden leest op woensdagochtend 24 januari voor tijdens Het Nationale Voorleesontbijt bij Stichting Kinderopvang Diemen, locatie Hakim. Het Voorleesontbijt is traditiegetrouw de aftrap van de campagne van De Nationale Voorleesdagen. Dat meldt de Rijksoverheid. 

De Prinses leest voor uit ‘Help! Een verrassing!’, dat door een comité van bibliothecarissen, boekhandelaren en leerkrachten is verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Het boek is geschreven door Miriam Bos en zij heeft het ook geïllustreerd. Het prentenboek gaat over August en Suus. August  houdt niet van verrassingen. Suus is dol op rennen en wilde dingen doen, terwijl August het liefst leest. Het boek is een herkenbaar verhaal voor alle kinderen die verrassingen spannend vinden.

Voorlezen aan kinderen stimuleren 

De campagne stimuleert het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen en benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. De Nationale Voorleesdagen duren nog tot en met 3 februari 2024.

Door: Nationale Onderwijsgids