Eerste Forumschool waarschijnlijk volgende maand al open in Almere

Ralf Dekker, Forum lid Provinciale Staten van Noord-Holland, heeft tegen de NOS gezegd dat volgende maand waarschijnlijk de eerste Forum voor Democratie basisschool zijn deuren opent. Dekker speelt zelf een belangrijke rol in het streven van FvD om eigen scholen te beginnen. Het is de bedoeling dat de eerste privéschool in Almere komt. Dat meldt de NOS.

Volgens Dekker is het voor 80 procent zeker dat de school in september kan starten. “Er zijn nog een paar hobbels te nemen. We moeten nog docenten aannemen en gesprekken met ouders voeren. Die moeten ook gaan betalen, maar een locatie is er al.” Dekker verwacht dat er minder dan achttien leerlingen zullen starten, maar dat het aantal wel gaat toenemen naarmate het schooljaar vordert. 

Vijf gemeenten 

In totaal lopen er in vijf gemeenten aanvragen voor de zogenaamde ‘Renaissansescholen’, zoals  Forum de scholen noemt. Het gaat dan om Den Haag, Apeldoorn, Almere, Tilburg en Hoogeveen. 

Privéschool 

Er zijn voor zulke reguliere basisscholen wel ouderverklaringen nodig en zo’n traject kan heel lang duren. Daarom wil FvD in Almere beginnen met een privéschool, waarvoor de ouders moeten betalen. Volgens FvD zou het dan later wel een reguliere school kunnen worden. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk