Normal_boeken_bieb_bibliotheek_boek

Vanaf vandaag kan er weer gestemd worden op het beste kinderboek van het jaar 2015. Basisschoolkinderen uit het hele land kunnen tot 20 april via de website www.kinderjury.nl stemmen op hun favoriete boek, zo meldt de website.

Kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar kunnen een top 3 kiezen uit de selectie op de website of zelf een titel van een boek toevoegen. De boeken zijn onderverdeeld in verschillende thema's en er zijn twee leeftijdscategorieën van 6-6 jaar en 10-12 jaar. Alle boeken uit 2015 dingen mee naar de prijs.
 
Vandaag wordt ook bekendgemaakt wie er in De Senaat van de Nederlandse Kinderjury zit. De Senaat is een speciale jury van twaalf kinderen, één uit elke provincie. De Senaat werft stemmen, schrijft een blog en leest vijf boeken waarop het meest gestemd is tijdens de Nederlandse Kinderjury. Ook reikt de Senaat de Prijs van de Nederlandse Kinderjury uit.
 
Als schoolklas kan worden deelgenomen aan de landelijke boekenrapwedstrijd. Rapper Winne legt binnenkort via een video uit hoe dit precies in z'n werk gaat. Winne bepaalt welke twaalf raps de beste zijn van Nederland. Op zondag 12 juni in Den Haag zal de winnende rap de kinderboekenparade openen.  Ook vindt dan de uitreiking van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury plaats. 
 
© Nationale Onderwijsgids