Normal_docent_werk_ontslag_leraar_lerares_werken_tas

De waarnemend directeur van basisschool De Regenboog in Lelystad is per direct ontslagen omdat hij een leerling te hard heeft aangepakt. De man zou het kind bij de keel hebben gegrepen. De school heeft bij de Onderwijsinspectie melding gemaakt van het incident. De ouders van de leerlingen zijn direct over het voorval op de hoogte gebracht. Dit melden de Stentor en Flevopost.

In een persbericht laat stichting SchOOL, waaronder De Regenboog valt, weten dat “de fysieke manier” waarop de directeur de leerling had aangepakt niet past bij de wijze waarop de stichting met kinderen omgaat. Wat de aanleiding was voor de directeur om het kind hard aan te pakken is nog niet duidelijk. Het zou gaan om een leerling met concentratieproblemen en een stoornis in het autistische spectrum.

Het bestuur van de stichting heeft nog diezelfde dag het team van de basisschool, de medezeggenschapsraad en de raad van toezicht op de hoogte gebracht van het besluit het contract met de man per direct te ontbinden. Ook is contact gelegd met een vertrouwenspersoon van de Onderwijsinspectie. De taken van de ontslagen directeur worden tijdelijk waargenomen door een directeur binnen stichting SchOOL.

© Nationale Onderwijsgids