Normal_technodiscovery

Windesheim heeft een convenant met zes basisscholen in Zwolle en Dronten ondertekend met als doel om meer kinderen enthousiast te maken voor een loopbaan in de techniek. Met verschillende onderwijsinstellingen, wetenschapsknooppunten en het bedrijfsleven zetten zij met TechnoDiscovery in op een doorlopende leerlijn. Dat meldt Windesheim.

Te weinig jongeren kiezen voor een technische opleiding. Daarom is Windesheim gestart met TechnoDiscovery. Met dit initiatief wil Windesheim bijdragen aan oplossingen voor knelpunten in de technieksector, zoals een te lage belangstelling van jongeren voor bètageoriënteerde opleidingen. Windesheim ondertekende hiertoe op woensdag 26 augustus een convenant met zes basisscholen in Zwolle en Dronten van de stichtingen Codenz, OOZ en Vivente.

Het fundament voor een duurzame interesse in techniek en wetenschap wordt in het basisonderwijs gelegd. Dat is het uitgangspunt van TechnoDiscovery: het initiatief waarbij de Pabo en techniekopleidingen van Windesheim en de zes basisscholen de samenwerking zoeken met het v(mb)o, het bedrijfsleven en wetenschapsknooppunten om gezamenlijke activiteiten te ontplooien. De basisscholen verbinden les- en leeractiviteiten in de klas met initiatieven van bedrijven en partners in de onderwijsketen (de Pabo en techniekopleidingen). Zo wordt een doorlopende leerlijn ontwikkeld van basisschool naar voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs en/of hoger onderwijs en het bedrijfsleven. 

© Nationale Onderwijsgids