Normal_internationaal_kinderen_buitenland_allochtoon1_jpg

De PvdA vindt het belangrijk dat ook kinderen op openbare basisscholen kennismaken met verschillende godsdiensten en levensbeschouwingen. Nu bieden sommige openbare scholen wel godsdienstles maar alleen als de ouders dat willen. Ook moet telkens opnieuw subsidie aangevraagd worden. Tweede Kamerlid Loes Ypma van de PvdA wil nu een voorstel indienen om het godsdienstonderwijs een zekerder basis te bieden. Dit meldt Trouw.

Ypma wil graag dat de subsidie voor godsdienstlessen in het openbare onderwijs structureel worden. Dit moet meer zekerheid bieden aan onderwijzers die zich gespecialiseerd hebben in de onderwerpen religie en levensbeschouwing.

Ypma krijgt steun van de de VVD voor haar voorstel. “Ook de VVD is van mening dat in het openbaar onderwijs godsdienstles gegeven moet worden”, reageert VVD-Kamerlid Karin Straus. “Dit is momenteel ook al in de kerndoelen opgenomen. Kinderen leren dat er diverse godsdiensten zijn en wat de belangrijkste inhoudelijke kernpunten en verschillen zijn. Op deze manier laat je ze in aanraking komen met godsdienst zonder een bepaalde voorkeur uit te spreken. Wat ons betreft is dit passend binnen de gedachte van openbaar onderwijs”, aldus Straus.

© Nationale Onderwijsgids