Normal_download

Momenteel wordt een tijdelijke basisschool gerealiseerd op de voormalige Nassau Dietskazerne in Budel voor kinderen uit het asielzoekerscentrum. Het oude opleidingscentrum voor militairen wordt omgebouwd tot een school met vier klaslokalen en een speellokaal. Dit meldt het Eindhovens Dagblad. 

Er worden voornamelijk schilderswerkzaamheden uitgevoerd en ICT-voorzieningen aangelegd in het gebouw. Ook worden er digiborden in de lokalen geplaatst. Volgens een woordvoerder van de gemeente Cranendonck wordt er nog gezocht naar tweedehands schoolmeubilair. Op 25 augustus moet de verbouwing klaar zijn, want dan begint het nieuwe schooljaar. 
 
Hoeveel kinderen precies hun lessen gaan volgen op de tijdelijke basisschool is nog niet bekend. Regionale onderwijsstichting Skozok houdt rekening met ongeveer 80 leerlingen. Skozok heeft samen met de gemeente Cranendonck opdracht gegeven aan huisvestingsonderzoeker Laride om te onderzoeken hoe een onderwijslocatie in de voormalige kazerne kan worden ingericht. Sinds mei 2014 doet de voormalige kazerne dienst als tijdelijke opvanglocatie voor asielzoekers. 
 
© Nationale Onderwijsgids