Maurice de Hond, Opiniepeiler, Steve Jobsscholen

AMSTERDAM - Ook opiniepeiler Maurice de Hond vindt het hedendaags onderwijs uit de tijd. Scholen lijken volgens hem vaak op vooroorlogse fabrieken, waarin massaproductie wordt begeleid door prikklokken en stoomfluiten. Dat meldt de Gooi en Eemlander.

Om hiermee af te kunnen rekenen, moet het onderwijs volgens De Hond flink worden aangepakt, zodat het kinderen beter voorbereidt op de 21-ste eeuw. De Hond pleit voor de opkomst van de zogenaamde Steve Jobsschool, scholen waar leerlingen bijvoorbeeld leren te typen met tien vingers en waar naast taal en rekenen ook aandacht is voor innovatief vermogen, flexibiliteit, samenwerken, creativiteit en mediawijsheid.

Steve Jobsscholen voorzien kinderen van digitale hulpmiddelen als tablets en lestijden zijn ruimer dan bij reguliere basisscholen. Ook voor- en naschoolse opvang wordt daardoor opgepakt. De Hond is momenteel bezig met het opzetten van deze scholen in Nederland. Amsterdam, Amstelveen, Almere en Breda worden als geschikte kandidaten genoemd. In maart moet hier meer duidelijkheid over zijn.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem