Normal_10445

HOOFDDORP - Het Ministerie van Onderwijs stelt geld beschikbaar voor ongeveer twintig peuterspeelzalen in de gemeente Haarlemmermeer , zo meldt de Hoofddorpse Courant. Personeelsleden van deze peuterspeelzalen krijgen binnenkort extra training op het gebied van taal. Op die manier leren zij hulp te bieden aan peuters met een taalachtstand.

De gemeente Haarlemmermeer heeft 165 peuters tussen de twee en vier jaar oud geselecteerd voor speciale steun. Het doel van deze steun is taalachterstanden weg te werken door middel van intensieve trainingen.

Naast geld voor trainingen aan peuterleidsters is er ook geld uitgetrokken om de komst van meer hbo-ers naar peuterspeelzalen te bekostigen. Daarnaast wordt er geld beschikbaar gesteld om kinderen meer persoonlijke ondersteuning aan te kunnen bieden.

Volgens John Nederstigt, wethouder van Haarlemmermeer, gaat het vaak om allochtone kinderen die thuis vrijwel geen Nederlands praten. "We willen graag dat alle kinderen evenveel kansen krijgen in het onderwijs. Daarom is het van het grootste belang dat ze allemaal op hetzelfde niveau beginnen", aldus Nederstigt.

© Nationale Onderwijsgids / Henk Zuidema