Isaac Beeckman Academie naar Tweede Kamer om te strijden tegen sluiting

Leerlingen, ouders en docenten van de Isaac Beeckman Academie zijn vanmorgen met de bus vertrokken richting Den Haag. De Tweede Kamer neemt vandaag het besluit om de school wel of niet te sluiten aan het einde van dit schooljaar. Dat meldt Omroep Zeeland.

De school hoorde een aantal weken geleden van de minister dat het einde nabij is. Maar de school, leerlingen en hun ouders zijn het niet eens met dit besluit en besloten in actie te komen. De school was al aanwezig op het gemeentehuis van Kapelle om actie te voeren. Het ministerie van Onderwijs kon afgelopen maandag op een bezoek rekenen.

Ontevreden over ministerie 

De school is erg ontevreden over het bezoek aan het ministerie. De ministers bleef maar herhalen dat het besluit vaststaat dat de school dicht moet. Er werd verder niet geluisterd naar de argumenten van de school om het besluit uit te stellen, zo zegt een woordvoerder van het actiecomité.

Tweede Kamer 

Zo’n tachtig mensen proberen vandaag in de Tweede Kamer het besluit aan te vechten. Renate Pollemans, docent Engels, geeft aan dat een afvaardiging van de Tweede Kamer de brieven en de petitie met 2.500 handtekeningen in ontvangst neemt.  ‘Neem onze school niet af’ staat er te lezen op de spandoeken die groep meeneemt.

Onderwijsinspectie 

De school moest van de Onderwijsinspectie al verbeteringen doorvoeren. De kwaliteit van het onderwijs was onder de maat en de administratie van de school was helemaal niet op orde. De school heeft volgens Pollemans te weinig tijd gehad om de verbeteringen door te voeren in het beleid. De docente zegt dat het een pittige tijd is geweest, maar dat ze zich nog geen zorgen maakt. “Iedereen is strijdbaar.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk