Normal_protest__staken__actie__demonstratie

Leerlingen en docenten van de Isaac Beeckman Academie waren vrijdag in het provinciehuis in Middelburg. De school moet volgens hen openblijven, en daarom gingen ze het gesprek aan met gedeputeerde Harry van der Maas. Dat meldt Omroep Zeeland.

Van der Maas vatte het gesprek samen in twee punten. Hij gaf aan dat het besluit niet aan hem was, maar hij kan zijn connecties in Den Haag wel gebruiken om aandacht te vragen over deze kwestie.

Docent Engels, Renate Polleman, is ervan overtuigd dat Van der Maas zich gaat inzetten voor de school. “Nu was hij vooral een luisterend oor.”

Wet Voortgezet Onderwijs 

In de Wet Voortgezet Onderwijs staat dat een school niet mag sluiten als er geen andere soortgelijke school in de buurt te vinden is. De Isaac Beeckman Academie heeft een uniek onderwijsconcept. Ze werken met kleinere klassen en met vierdaagse schoolweken. “Er is geen andere vorm van onderwijs die dit op kan vangen.”

Schoolsluiting 

De gemeente Kapelle gaf nog aan een brief te sturen naar de minister. Daarin zal de gemeente zijn zorgen delen over het sluiten van de school. Docenten en leerlingen gaan op 8 februari naar Den Haag, want dan wordt er gesproken over de schoolsluiting in de Tweede Kamer.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk