Geschikte locatie gevonden voor islamitische Focus College in Amersfoort

Het Focus College is de eerste islamitische middelbare school van Amersfoort. Afgelopen zomer gaf het ministerie van Onderwijs toestemming voor de komst van de school, maar er was nog geen locatie gevonden. Inmiddels is een gebouw aan de Softwareweg in Schothorst geschikt bevonden. Dit meldt De Stentor. 

Amersfoort is de vijfde stad in Nederland waar een islamitische middelbare school komt. In de eerste brugklaslichting is er straks plek voor maximaal honderd leerlingen. De verwachting is dat er ieder jaar zo’n honderd leerlingen bij komen. Directeur Mohamed Amhaual zegt dat het Focus College een positieve bijdrage willen leveren aan het lokale onderwijslandschap en een verbindende rol wil spelen tussen de verschillende gemeenschappen.  Kinderen op de school hebben een plek om te bidden en worden godsdienstlessen geboden. Al het huiswerk dat de leerlingen hebben doen ze op school.

Open dagen

Er staan alvast drie open dagen gepland waarop ouders met hun kinderen alvast een kijkje kunnen nemen: 27 januari, 3 februari en 14 februari.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky