Er komt nu ook een islamitische middelbare school in Amersfoort

Een islamitische basisschool in Amersfoort is er al, maar volgend jaar komt daar ook een middelbare school bij. Amersfoort is de vijfde stad in Nederland waar een islamitische middelbare school komt. Het Ministerie van Onderwijs heeft hiervoor het Focus College, van stichting Sison, toestemming gegeven. Dat meldt RTV Utrecht.

Mede-initiatiefnemer Mohamed Amhaual vindt het belangrijk dat Amersfoort een inclusiever onderwijsaanbod krijgt. Ook was er vanuit de achterban veel vraag naar een islamitische middelbare school.

Aanvraag 

Sinds 2022 zijn ze al bezig met de aanvraag, want een aanvraag voor een nieuwe school moet aan heel wat eisen voldoen. Met het binnenhalen van voldoende ouderverklaringen had het Focus College geen enkele moeite. Niet alleen vanuit de eigen achterban, ook niet-islamitische ouders hebben hun handtekening gezet.

Ook voor niet islamitische kinderen 

Amhaual wil graag islamitisch geïnspireerd onderwijs aanbieden, maar het wordt geen school voor alleen maar islamitische kinderen. “Op islamitische basisscholen lopen ook kinderen rond die niet islamitisch zijn. Deze middelbare school is toegankelijk voor iedereen, met diversiteit in religie en opvattingen.”

Locatie 

In 2024 gaan de deuren open van het Focus College. Er moeten namelijk nog een aantal dingen geregeld worden, zoals een locatie. Het is nu nog niet duidelijk waar de school komt te staan. In de aanvraag is wel door het bestuur de wijk Schothorst aangegeven als mogelijke locatie.
 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk