Normal_close-up-of-teacher-hand-with-marker-2022-02-01-23-43-26-utc

Al enige periode staat het plan om in Lelystad een kleinschalige school voor het voortgezet onderwijs op te zetten, het zogenoemde Majoor Bosshardt Lyceum. Deze school zou een tegenhanger moeten worden voor het Porteum, een grote middelbare school in Lelystad. Het plan om het Majoor Bosshardt Lyceum op te zetten kreeg deze week alweer geen doorgang vanwege een gebrek aan voldoende ouderverklaringen, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Aanvraag bij ministerie van Onderwijs

Het plan voor het Lyceum startte toen een paar jaar geleden drie middelbare scholen in Lelystad samengingen onder het Porteum. Het resultaat is dat er diverse leerlingen zijn die zich niet thuisvoelen in zo’n grote school, vertelt woordvoerder Nesin Ozdogan. Om een nieuwe school te stichten moet er echter een aanvraag worden ingediend bij het ministerie van Onderwijs. Hiervoor zijn 730 ouderverklaringen nodig. Het Majoor Bosshardt Lyceum haalde dit aantal verklaringen niet, waardoor de aanvraag niet ingediend kon worden.

Plan nog niet opgegeven

Ondanks het feit dat de poging tot aanvraag niet is geslaagd, geven de initiatiefnemers nog niet op. Ze hebben veel positieve feedback en steunbetuigingen gekregen, wat duidt op de behoefte aan een dergelijke kleinschalige, beschermde school. Het was echter de eerste keer dat de actie door de initiatiefnemers werd opgezet, en daarbij moest het allemaal snel geregeld worden. Woordvoerder Ozdogan zegt dan ook dat ze voorlopig nog niet opgeven en gaan kijken hoe ze het plan kunnen voortzetten.

Lees ook: Mag iedereen zomaar een school oprichten?

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer