Leerlingen voelen zich niet veilig in schoolcampus Porteum Lelystad

De nieuwe schoolcampus Porteum in Lelystad kampt met flinke (opstart)problemen. Sinds de start van het nieuwe schooljaar zijn er al verschillende klachten van ouders en leraren binnengekomen bij Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL). Zelfs het schoolbestuur heeft een brief geschreven. Dit meldt Omroep Flevoland.

Zo schrijft het schoolbestuur dat een aantal gebouwen nog geen schoolplein heeft en dat er te weinig fietsenstallingen zijn. De systemen voor ventilatie en klimaatbeheersing werken nog niet goed en veel leerlingen hebben nog geen kluisje. Daarnaast is er in vershillende lokalen plek voor 21 leerlingen, terwijl er vaak 35 in de klas zitten. Ook werkt de digitale lokaalsleutel bij sommige lokalen niet. Meerdere keren zijn er om die redenen lessen uitgevallen of scholieren kregen les op de gang.

Medewerkers van de school laten anoniem weten dat het gebouw niet veilig is. De coatingvloeren zijn nog te glad waardoor er verschillende leraren al uitgegleden zijn. 

Leerlingen voelen zich niet veilig

Ook de kinderen zelf voelen zich niet veilig in en rond de school. Ouders geven aan dat er gedeald zou worden rondom de school en dat er vuurwerk wordt verkocht. De leerlingen vinden het te druk in de gangen als de pauzes voorbij zijn, ze kunnen niet zonder gedrang door een gang lopen.

Veiligheid prioriteit

Rhody Matthijs van SVOL laat weten dat de klachten en vragen van ouders bij hem bekend zijn. Veiligheid van het gebouw heeft nu de prioriteit. Donderdag zijn er schoolpleinen opgeleverd en er is extra personeel aangenomen om op de drukte in de gangen te letten. 

8 oktober wordt de school officieel geopend en dan moeten alle problemen opgelost zijn. 

Door: Nationale Onderwijsigds
Beeld: SVOL