Normal_gelderse_gemeente_intensiveert_toezicht_op_gastouders

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?

Maandag: kinderopvang stuurt ouders vlak voor weekend bericht over hittesluiting

Maandag en dinsdag hebben honderden kinderopvanglocaties hun deuren (gedeeltelijk) gesloten vanwege de hitte. Ouders kregen hierover vlak voor het weekend een bericht en zagen de sluiting ook niet aankomen. Belangenvereniging BOinK vindt dat de locaties te snel hebben gegrepen naar een overmachtssituatie.

Dinsdag: geen verplichte schoolkosten meer bij praktijkschool in Zaltbommel

Praktijkschool De Brug in Zaltbommel schaft vanaf komend schooljaar de verplichte schoolkosten af. De ouderbijdrage was al vrijwillig, maar aan het begin van het nieuwe schoolseizoen hoeven ouders ook niet meer betalen voor deze dingen.

Woensdag: Oekraïense school in Eindhoven na zomer gesloten voor basisschoolleerlingen

Na de zomervakantie gaat de Oekraïense school in Eindhoven dicht voor basisschoolleerlingen, omdat er minder zijn dan verwacht. De kinderen gaan in het nieuwe schooljaar namelijk naar reguliere scholen dichterbij huis.

Donderdag: ‘Sprake van discriminatie door taaleis interne vacature Haagse Hogeschool’

Volgens het College voor de Rechten van de Mens heeft de Haagse Hogeschool mensen met een niet-Nederlandse achtergrond onterecht benadeeld bij het uitzetten van een interne vacature. Er stond namelijk een strenge taaleis in de vacature voor hogeschooldocent bij de opleiding Internal Public management (IPM), een Engelstalige opleiding. Lees hier hoe het mensenrechtencollege tot dit oordeel is gekomen.

Vrijdag: RUG en Hanze adviseren internationale studenten zonder kamer om thuis te blijven

Internationale studenten van de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen die voor 1 augustus geen huisvesting hebben gevonden, worden opgeroepen thuis te blijven. Lees hier waarom zij die oproep doen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky