Week 40: Intocht van Sinterklaas blijft mysterie en middelbare school ontruimd

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?

Maandag: Waar komt Sinterklaas dit jaar aan wal? Intocht blijft een groot mysterie

Sinterklaas wordt ook dit jaar ontvangen met een defilé bij het Grotepietenhuis. Maar hoe de intocht op 13 november er precies gaat uitzien, wil de NTR niet verklappen. Dat moet een verrassing blijven, laat een woordvoerder van de omroep maandag weten aan het ANP.

 

Dinsdag: Ouders & Onderwijs wil kortere reistijd voor leerlingen speciaal onderwijs

Leerlingen op het speciaal onderwijs zijn vaak veel tijd kwijt om op school te komen. Een reistijd langer dan een uur is geen uitzondering. "Veel kinderen hebben al een dag erop zitten als ze op school aankomen", zei directeur van Ouders & Onderwijs Lobke Vlaming in het Radio-1-journaal.

 

Woensdag: Sluiting scholen in tweede lockdown had minder effect op aantal besmettingen

Brits Wetenschapsblad Nature heeft een internationaal onderzoek gedaan naar de lockdowns in zeven Europese landen, waaronder Nederland. En wat bleek, de tweede lockdown van het onderwijs had minder effect op de beperking van het aantal coronabesmettingen dan de eerste lockdown. 

 

Donderdag: Middelbare school in Heerlen ontruimd vanwege prikkelende stof in aula

Het Sintermeertencollege in Heerlen is vanmiddag enige tijd ontruimd geweest vanwege een prikkelende stof. Volgens de school kregen leerlingen rond 13:30 uur luchtwegproblemen in de aula van het gebouw.

 

Vrijdag: Ouders uiten hun zorgen over bouw 'kindcentrum' in Dronten

Ouders zijn niet enthousiast over één groot 'kindcentrum', met daarin vijf basisscholen. Het gebouw zou uiterlijk 2025 in Dronten moeten staan.

Door: Nationale Onderwijsgids