Normal_schoolkantine__vo__mbo__gezond__fruit__groente__eten

Als eerste en enige middelbare school in Nederland heeft het Ubbo Emmius in Winschoten weer alle vijf themacertificaten gehaald van het vignet Gezonde School. Dit meldt het Streekblad.

Het vignet Gezonde School is het initiatief van meerdere landelijke gezondheidsorganisaties die samenwerken met GGD GHOR. Het betreft een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan de verbetering van de gezondheid op school. Begin juni dit jaar vindt de Gezonde week plaats. Het Ubbo Emmius zal dan aandacht besteden aan deze prestatie. De vijf behaalde themacertificaten worden overhandigd aan Landa Buiter, de locatiedirecteur van de school.
 
Voor het behalen van het vignet Gezonde School zijn er een aantal criteria waaraan een school moet voldoen. Bij een positieve beoordeling wordt een school Gezonde School genoemd. Het themacertificaat heeft een geldigheid van drie jaar. De school moet wel blijven werken aan het bevorderen van de gezondheid en wordt ter controle bezocht door een beoordelaar.
 
Drie jaar geleden behaalde de school binnen één schooljaar alle vijf themacertificaten. Hierdoor was de school de eerste Gezonde school van Nederland in het bezit van alle themacertificaten. De school is al jarenlang actief met diverse activiteiten om leerlingen kennis bij te brengen over een gezonde levensstijl. Voorbeelden hiervan zijn gezond eten in de kantine en sportevenementen voor eigen leerlingen of leerlingen uit het primair onderwijs. Ook is er een anti-rookbeleid en kunnen leerlingen weerbaarheids- en reanimatielessen volgen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids