Radboud Universiteit past campagne aan na kritiek professoren

Op de nieuwjaarsbijeenkomst van de Radboud Universiteit in Nijmegen werd eerder deze week hun nieuwe campagne getoond. De slagzin: Ook de mens is een bedreigde soort. En juist die zin zit meerdere hoogleraren niet lekker. Dit meldt het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit, VOX.

Wetenschappers hebben moeite met stelligheid

Meerdere professoren zijn het niet eens met de campagne. Want de slagzin zou te veel stelligheid impliceren met betrekking tot het uitsterven van de mens. Volgens de hoogleraren van de Radboud Universiteit is er namelijk geen enkele wetenschappelijke onderbouwing voor het feit dat de mens een bedreigd soort is. Juist als universiteit vinden de docenten dat het Radboud haar verantwoordelijk dient te nemen en had moeten kiezen voor een slagzin met een kloppende onderbouwing,

Slagzin aangepast

Alhoewel het niet gebruikelijk is dat een campagne wordt aangepast na de lancering ervan, heeft de universiteit toch besloten om de insteek van de campagne te veranderen. Inmiddels is de slagzin aangepast naar “Is ook de mens een bedreigd soort?”. Op deze manier hoopt de universiteit meerdere (negatieve) reacties te voorkomen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer