Radboud Universiteit lanceert campagne ‘Ook de mens is een bedreigde diersoort’

De nieuwe campagne ‘Ook de mens is een bedreigde diersoort’ van de Radboud Universiteit is deze week tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst gelanceerd. Er is een campagnefilmpje gemaakt dat de komende tijd op NPO, NPO Start en YouTube te zien is. Bij de introductie zei collegevoorzitter Daniel Wigboldus dat het nu de tijd is om de kracht van wetenschap en onderwijs te gebruiken voor het begrijpen van acute duurzaamheidsvraagstukken. Sommige van deze vraagstukken zijn al onderdeel gemaakt van alle opleidingen van de Radboud Universiteit, meldt Vox. 

Onlangs werd een IPCC-rapport gepubliceerd, waarin werd opgeroepen om drastische maatregelen te nemen voor het veiligstellen van al het leven op aarde. Daar kan de Radboud Universiteit aan bijdragen door bijvoorbeeld onderwijs en onderzoek in te zetten, maar ook door kritisch te kijken naar samenwerkingen met externe bedrijven. Vanaf 2024 wordt vegetarisch en veganistisch eten op alle faculteiten de norm.

Biodiversiteit

Studenten en onderzoekers gebruik het honourslab van de universiteit om te achterhalen of Radboud genoeg herstelwerkzaamheden uitvoert voor de biodiversiteit op de campus.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky