Studentenvereniging Vindicat opende zaterdag haar deuren voor publiek

Studentenvereniging Vindicat in Groningen opende zaterdag haar deuren voor mensen die normaliter nooit in het pand komen. Iedereen mocht een kijkje komen nemen in het pand aan de Grote Markt. Dat meldt RTV Noord.

De studentenvereniging wil de band tussen Stadjers en studenten versterken, daarom organiseerden ze zaterdag een open dag. De vereniging hoopt zelf dat ze hiermee de vooroordelen die er zijn, weg kan nemen. Rector Adriaan Zoetmulder heeft het idee dat veel mensen denken dat het geheim is wat er achter de deuren van het pand gebeurt. Zo spannend is het helemaal niet, af en toe is er eens een feestje, maar er worden ook verschillende initiatieven voor de stad georganiseerd.  Daarbij kan je denken aan Oma’s Soep, een initiatief voor ouderen in Groningen.

Smerig 

Het pand was redelijk smerig, zag een bezoeker van het gebouw. Voeten kleefden regelmatig vast aan de vloer en er hangt een permanente geur van bier door het gebouw. Maar volgens bezoeker Nico blijven het wel studenten en kan je niet verwachten dat alles netjes opgeruimd wordt. 

Rondleiding 

De bezoekers zagen op zaterdag naar de grote zaal ook de eetzaal. Daar wordt zes keer per week een warme maaltijd geserveerd. En er werd gekeken in de leeszaal, waar de boeken tot aan het plafond reiken. De rondleiding eindigde op het dakterras. Daar worden in de zomer vooral feestjes gehouden. Met soms een biertje dat naar beneden valt...

Al met al hebben de bezoekers een aardige indruk gekregen hoe het bij Vindicat eruit ziet. Een aantal bezoekers vonden wel dat de studenten er wel heel riant bijzitten. “Ik dacht altijd dat een student niet zoveel armslag had, maar hier kan van alles.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk