Normal_award__prijs

De inzendingen voor de eerste editie van de Gerrit Krolprijs van de RUG zijn binnen, de jury heeft zich beraad en op 12 juni 2019 wordt de allereerste winnaar van deze essayprijs bekendgemaakt. Dat zal een van de volgende drie genomineerden zijn: Takashi Nakamura, Yasmine Finani of Zito Ysenbaert. Dit meldt de Rijksuniversiteit Groningen.

Schrijver Fleur van der Bij zal deze middag komen opluisteren met een verhaal over haar ervaringen als jong en succesvol auteur, waarna collegevoorzitter Jouke de Vries het winnende essay bekend zal maken. De jury bestaat uit Ellen Deckwitz (schrijver), Ellen Krol (dochter van Gerrit Krol) en Ronald Ohlsen (schrijver en docent Talencentrum). Na de prijsuitreiking leest de winnaar zijn of haar essay voor.
 
De drie genomineerde studenten hebben het thema inclusiviteit elk op geheel eigen wijze invulling gegeven. Ze gebruiken alle drie de Nederlandse taal om uitdrukking te geven aan hun persoonlijke visie. De inhoud en de vorm smolten in alle drie de teksten samen tot overtuigende essays die aanzetten tot denken en zelfs uitdagen om tot actie over te gaan. De jury was unaniem enthousiast over deze inzendingen en de commissie toont zich verheugd dat de Gerrit Krolprijs al bij de eerste editie dergelijk talent heeft weten aan te trekken.
 
Door: Nationale Onderwijsgids