Normal_tv__televisie

Na de uitzending van het tv-programma Rambam van gisteravond is Twitter overspoeld met verschillende reacties. Te zien was hoe een aantal undercover-journalisten van BNN-VARA onthullingen deed over ontgroeningen bij Rotterdamse en Utrechtse studentenverenigingen. Dat melden Metro Nieuws en NOS.

In de aflevering van Rambam kwam een aantal studenten van die verenigingen aan het woord. Zij vertelden onder meer dat ze fysiek slecht behandeld werden en dat hun medicijnen werden weggegooid. Daarnaast werd laten zien dat een studente werd gedwongen dusdanig veel te eten, zodat ze moest kotsen. Veel verontwaardigde reacties van kijkers volgden.

Toch werden er ook kanttekeningen geplaatst bij de uitzending van Rambam. Zo laten enkele deelnemende studenten nadrukkelijk weten dat sommige misstanden verkeerd zijn geïnterpreteerd door de programmamakers. De eindredacteurs van BNN-VARA blijven achter hun programma staan, omdat de studenten de beweringen tijdens de opnamen niet tegenspraken.

Eerder al werd bekend dat de Rotterdamse vereniging RSC/RVSV en het Utrechtse UVSV door hun universiteiten zullen worden gekort op hun financiële bijdrage naar aanleiding van de uitzending van Rambam.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids