Leerlingenvervoer Breda beter voorbereid op start schooljaar dan vorig jaar

Rondom de start van het nieuwe schooljaar en daarbij het opstarten van het leerlingenvervoer zullen er altijd problemen zijn. Zo stelt het college van burgemeesters en wethouders (B&W) van de gemeente Breda, Toch heeft het gemeentebestuur veel vertrouwen in de start van het nieuwe schooljaar. Wethouder Arjen van Drunen van Onderwijs geeft aan dat er van alles is gedaan om problemen, die zich begin van dit schooljaar voordeden, te voorkomen. Dat meldt Mobiliteit.nl.

Het beoordelings- en aanmeldproces voor het leerlingenvervoer is onder andere aangepakt door de gemeente. Samen met vervoerder Connexxion is er een draaiboek gemaakt waarin staat wat de verantwoordelijkheden zijn en welke stappen ze nog moeten zetten.

Te weinig chauffeurs 

Connexxion had tijdens de start van dit schooljaar te weinig chauffeurs in dienst. Daarom konden niet alle vervoersaanvragen op tijd uitgevoerd worden. Kinderen hadden om die reden de eerste maanden van het schooljaar geen vervoer naar school.

Vervoersaanvragen 

Op dit moment heeft de gemeente Breda zo’n vierhonderd vervoersaanvragen binnengekregen. Er moeten daarvan nog zo’n 110 aanvragen beoordeeld worden. “Een aantal leerlingen zal nog uitstromen, maar er komen net zoveel leerlingen weer bij”, benadrukt Van Drunen. Zo’n 564 leerlingen maken aankomend schooljaar gebruik van het leerlingenvervoer. 479 kinderen gaan met de taxi naar school.

Connexxion krijgt nog een grijze lijst vanuit de gemeente Breda opgestuurd. Daarop zijn de namen van kinderen te vinden die nog geen leerlingenvervoer hebben aangevraagd, maar zich ook nog niet afgemeld hebben.

Voldoende chauffeurs beschikbaar 

Tijdens de start van het nieuwe schooljaar zullen er voldoende chauffeurs zijn volgens Connexxion. Wethouder Van Drunen is ervan overtuigd dat de gemeente de maximale voorbereidingen heeft getroffen. “Het belangrijkste is dat Connexxion weet hoeveel kinderen er gebruik gaan maken van het leerlingenvervoer. Het contact tussen de gemeente, vervoerder en de scholen is het afgelopen jaar sterk verbeterd. Dus we hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk