Leerlingenvervoer in Breda nog niet op orde, Connexxion krijgt flinke boete

De gemeente Breda gaat extra chauffeurs inzetten om kinderen van het speciaal onderwijs naar school te brengen. Die extra chauffeurs rijden normaal gesproken ouderen rond. De gemeente ziet geen andere manier om de problemen in het leerlingenvervoer op te lossen. De gemeente gaan ondertussen ook op zoek naar een andere vervoerder, die eventueel bij kan springen in tijden van nood. Vervoerder Connexxion had tot 1 november de tijd om de problemen op te lossen, maar dat is niet geluk en daarom grijpt de gemeente nu in. Dat meldt Omroep Brabant.

Sinds het begin van het nieuwe schooljaar gaat het al mis met het leerlingenvervoer in Breda. Kinderen worden te laat of helemaal niet opgehaald. 47 kinderen hebben helemaal geen vervoer naar hun school, want zij staan nog op de wachtlijst.

Wmo-chauffeurs van de regiotaxi 

In de ochtendspits worden er nu tijdelijk Wmo-chauffeurs ingezet. Normaal gesproken rijden zij op de regiotaxi en brengen ze ouderen naar hun plaats van bestemming. Dat betekent wel dat ouderen hun afspraken in de ochtend moeten gaan verzetten als ze in de ochtend met de regiotaxi willen gaan. Er geldt daarop wel een uitzondering voor rouw, trouw en medische afspraken.

Boete voor Connexxion 

De gemeente hoopt dat hiermee de wachtlijst en de andere problemen worden weggewerkt. Omdat vervoerder Connexxion meerdere afspraken niet is nagekomen krijgt het bedrijf ook een flinke boete van de gemeente. Het bedrag mag nog niet bekend gemaakt worden, want Connexxion moet hierover nog een brief ontvangen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk