Vervoersbedrijf Connexxion geeft problemen leerlingenvervoer bij Breda toe

Vervoersbedrijf Connexxion geeft toe dat het afgelopen week helemaal misging met het leerlingenvervoer in de regio Breda. Kinderen moesten sinds de start van het schooljaar in het speciaal onderwijs uren wachten op de taxibusjes die ze naar school zouden brengen. Dat meldt Omroep Brabant.

Veel ouders hebben Omroep Brabant laten weten dat het niet alleen misging in Breda, maar ook in Etten-Leur, Oosterhout en Helmond. Er kwamen redelijk wat taxibusjes ’s ochtends veel te laat en na schooltijd werden sommige kinderen helemaal niet opgehaald.

Opstartproblemen 

Volgens Connexxion heeft dat te maken met opstartproblemen door het nieuwe schooljaar. Chauffeurs krijgen nieuwe routes en nieuwe leerlingen die ze moeten ophalen. “Daarbij gaat wel eens wat fout”, aldus woordvoerder Jonne van Eck.

Niet goed op elkaar afgestemd 

Wat er precies fout is gegaan kan Van Eck niet zeggen, maar er zijn onderling een aantal dingen niet goed op elkaar afgestemd. Volgens Van Eck gaat het vervoer nu al een stuk beter. ‘Op enkele uitzonderingen na is het ophalen van de leerlingen vanochtend volgens planning verlopen.”

De telefoon van Connexxion stond de afgelopen dagen roodgloeiend. Daardoor kon niet iedereen het vervoersbedrijf bereiken. Het bedrijf gaat daar even goed naar kijken om herhaling te voorkomen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk