Sluiting Isaac Beeckman Academie niet besproken tijdens procedurevergadering

De sluiting van de Isaac Beeckman Academie uit Kapelle wordt volgende maand pas besproken in de Tweede Kamer. Leerlingen, ouders en docenten van de school gingen donderdag naar Den Haag om een petitie uit te reiken aan de aanwezige Kamerleden. Het was de bedoeling daarmee ze te overtuigen om de school open te laten. Dat meldt Omroep Zeeland.

De Kamercommissie Onderwijs hield gisteren een procedurevergadering. De leerlingen, ouders en docenten vonden dit een uitstekend moment om aandacht te vragen voor hun school. Er werd tijdens de vergadering alleen met geen woord gerept over de sluiting.

Schoolsluiting komt over vier weken aan bod 

Over vier weken, op 13 maart, wordt er wel gesproken over de schoolsluiting. Dat gebeurt tijdens een inhoudelijke vergadering van de Kamercommissie. Na afloop van de vergadering van gister ging de commissievoorzitter Westerveld nog wel in gesprek met de leerlingen, docenten en de ouders.

Positiviteit overheerst 

Docent Engels Renate Pollemans heeft nog steeds het gevoel dat alles goed gaat komen. De ontvangst in Den Haag was volgens haar prettig en volgende maand wordt er alsnog over de sluiting gesproken. Polllemans vond ook Lisa Westerveld erg positief overkomen. Westerveld had aangegeven veel mails over de school te hebben ontvangen. Volgende maand zal er opnieuw een deel van de school naar Den Haag reizen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk