Tijdens Week van de Lentekriebels ging er onjuiste informatie rond

Onderwijsminister Dennis Wiersma vindt het bijzonder kwalijk dat er onjuiste informatie in de Tweede Kamer is verspreid over de Week van de Lentekriebels. Dat geeft hij aan als antwoord op Kamervragen van Thierry Baudet van Forum voor Democratie. Dat meldt VOS/Abb. 

Onder andere Baudet zelf verspreidde onjuiste informatie over de Week van de Lentekriebels. De Week zou volgens Baudet kinderen op een onacceptabele manier confronteren met seks. Echter, de informatie die Baudet verspreidde kwam op geen enkele wijze aan bod. 

Online haatcampagne 

Minister Wiersma betreurt de vergaande en negatieve effecten van de onjuiste informatie. Er ontstond namelijk na de actie van Baudet een online haatcampagne tegen expertisecentrum Rutgers. Zij verzorgden namelijk het lesmateriaal voor de Week van de Lentekriebels. Ook gingen er een aantal ouders bij scholen protesteren.

Relationele en seksuele vorming 

Minister Wiersma wijst er ook nog op dat scholen sinds 2012 verplicht zijn om aandacht te besteden aan relationele en seksuele vorming. Door deze brede relationele en seksuele vorming binnen het onderwijs leren kinderen en jongeren op jonge leeftijd dat je je eigen keuzes mag maken. Ook worden ze geholpen om goed geïnformeerde keuzes te maken wat betreft seksuele gezondheid en seksualiteit. 

Door goede voorlichting later beginnen aan seks 

Zo’n Week van de Lentekriebels zet ook niet aan tot seksuele handelingen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat jongeren later aan seks beginnen als ze een goede voorlichting hebben gehad. Omdat ze hier van tevoren dus beter over hebben nagedacht. 

Door: Nationale Onderwijsgids /Femke van Arendonk