Alle mbo-studenten mogen dit jaar meedoen aan de KEI-week in Groningen

De KEI-week, de introductieweek voor nieuwe studenten in Groningen, is dit jaar toegankelijk voor alle mbo’ers van 16 en ouder. Vorig jaar mochten 50 studenten van Noorderpoort, Alfa-college, Terra MBO en ROC Menson Altijng tijdens een pilot meedoen aan de introductieweek. Dat beviel de onderwijsinstellingen en Stichting Kei enorm goed. Daarom mogen nu alle mbo’ers zich inschrijven. Dat meldt RTV Noord. 

De mbo-studenten die vorig jaar meededen hebben een geweldige tijd gehad. Dit jaar hoeft geen enkele mbo’er deze week te missen, zo stelt KEI-voorzitter Esther Slomp.

Studentenleven van Groningen 

Eerstejaarsstudenten en studenten die de overstap maken naar een vervolgopleiding krijgen tijdens de KEI-week een inkijkje in het studentenleven van Groningen. Dat hoort ook voor mbo-studenten mogelijk te zijn.

Saamhorigheid 

Dit jaar heeft de week het thema ‘Time To Talk: Better Together’. Daarmee wil de organisatie de nadruk leggen op saamhorigheid. Dat kan gaan tussen studenten en Stadjers (de inwoners van de stad Groningen), maar dit geldt ook voor studenten onderling.

Safe space 

De KEI-week zal de safe space ook weer laten terugkeren. Studenten die zich overdag, ’s avonds of ’s nachts niet prettig voelen kunnen zich in deze prikkelarme ruimte even opladen.

BBB-lijsttrekker Caroline van der Plas was het vorig jaar niet eens met een safe space. Van der Plas vond dat de jeugd te soft werd gemaakt door ‘onze generatie’. Maar het KEI-bestuur gaf aan dat de studenten zelf met het idee kwamen voor de prikkelarme ruimte.

De introductieweek voor studenten is dit jaar van 12 tot en met 16 augustus. Op de Grote Markt zijn er maandag- en dinsdagavond weer verschillende optredens van artiesten te zien.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk