Tijdens de KEI-week in Groningen zijn er voor het eerst mbo'ers welkom

Mbo-studenten mogen tijdens de aanstaande KEI-week in augustus deelnemen aan deze introductieweek voor studenten in Groningen. Het gaat dan nu nog wel om een proef. In totaal zijn er vijftig plekken beschikbaar voor studenten van drie mbo-scholen in de gemeente Groningen. Dat meldt OOG TV. 

De uitverkoren studenten komen van het Noorderpoort, Alfa-College, Terra MBO en het ROC Menso Alting. De organisatie van de KEI-week kreeg een oproep vanuit de gemeente. Die oproep kwam voort uit een onderzoek vanuit de Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs (JOB). Meerdere steden lieten vorig jaar al mbo-studenten meedoen aan de gezamenlijke introductieweken.

Op zichzelf wonen 

Met de pilot wil de KEI-week mbo-studenten meer erbij betrekken. De studentenraden van de mbo-instellingen die mee mogen doen gaan ervanuit dat met name oudere eerstejaars mbo’ers, die van plan zijn om op zichzelf te gaan wonen in de stad, mee willen doen aan de KEI-week. 

Leren kennen 

Tijdens de KEI-week zullen de mbo’ers het uitgaansleven en de studenten(sport)verenigingen leren kennen. Maar niet alleen dat, ook de studentenverenigingen zijn bereid tot een kennismakingstraject voor mbo’ers. 

De KEI-week vindt dit jaar plaats van 14 tot en met 18 augustus. Via de website van de introductieweek kan je je inschrijven. 

Door: Nationale Onderwijs / Femke van Arendonk