Opnieuw Utrechtse studenten met naam en telefoonnummers op bangalijst

Een nieuwe bangalijst is opgedoken met namen, telefoonnummers en bedprestaties van Utrechtse studentes. Ouders van de studentes die op de nieuwe bangalijst staan hebben zich al bij hun advocate Ina Brouwer gemeld. Brouwer staat de slachtoffers bij van de eerdere verschenen bangalijst. Dat meldt de Gelderlander.


Er staan andere namen van studentes op de nieuwe lijst. Deze werden niet genoemd op de eerste lijst. Wel staan er weer ordinaire teksten bij de foto’s zoals ‘lekker makkelijk, lekker ordinair’ en ‘vies geil’.

Corps beschermen 

Er wordt opgeroepen om het corps te beschermen in een bijgevoegd statement. ‘Om het corps te beschermen en de woorden kracht bij te zetten, publiceren wij deze slettenlijst’, staat er in het statement.

Ouders van studentes 

Advocate Ina Brouwer bevestigt dat ouders van studentes zich bij haar hebben gemeld vanwege deze tweede lijst. Het Utrechtsch Studenten Corps meldt ook dat ze een mail hebben ontvangen met daarin de bijlage. De mail is gericht aan mensen van buiten het USC. Waarschijnlijk met de reden om een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Het moet lijken alsof de mail afkomstig is vanuit het USC. De vereniging geeft aan dat er aanwijzingen zijn dat de bron buiten het USC ligt. 

Het USC heeft een melding gemaakt bij de politie en wil graag aangifte doen. ‘Voor nu betreuren wij het enorm dat er wederom slachtoffers zijn gemaakt”, aldus praeses Rik Tinga.

Gedragscode 

Het Utrechtsch Studenten Corps laat alle 93 aangesloten studentenhuizen een gedragscode ondertekenen. Rector Rik Tinga wil niet zeggen wat er in deze gedragscode staat.

Roeivereniging Triton, waarvan een aantal leden op de bangalijst staan, heeft contact gezocht met de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht. Ook hebben ze een melding gedaan bij de politie. Roeivereniging Triton hoorde voorheen bij het USC.

Grietenpresentatie 

Twee weken geleden lekte er een zogenaamde ‘grietenpresentatie’ uit. Twee studenten van het USC beoordeelden vrouwen op hun uiterlijk en bedprestaties.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk