Week 48: 'Amalia' al 100.000 keer verkocht, scheur in school en Lezen is top

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?

Maandag: Zwemschool gesloten na dwangsom vanwege weigeren QR-code ouders

Zwemschool de Winter Sport en De Nederlandse Stichting Water- en Zwemveiligheid (NSWZ) stappen naar de rechter ter bescherming van de kinderen.

 

Dinsdag: Schaf de leesmethode af en begin met LIST: 'Lezen is top'

Scholen die hun methode voortgezet technisch lezen schrappen uit het programma kunnen het leesplezier van kinderen verhogen. Het is dan wel belangrijk dat kinderen tijdens het stillezen de juiste hulp krijgen en dat er vooruitgang te zien is. Dat geldt ook voor het hardop (voor)lezen in de klas. 

 

Woensdag: 'Amalia van Claudia de Breij in twee weken al 100.000 keer verkocht

Van het door Claudia de Breij geschreven boek Amalia zijn in twee weken tijd al ruim 100.000 exemplaren verkocht. Uitgeverij Pluim spreekt van "een unieke" situatie.

 

Donderdag: Vanwege scheur in school Steenwijk zitten honderden leerlingen voorlopig thuis

Tien klassen van de middelbare school RSG Tromp Meesters in Steenwijk krijgen vandaag en morgen sowieso nog thuisonderwijs. Nadat een deel van de gevel gisteren op instorten bleek te staan mochten de leerlingen niet meer naar school komen.

 

Vrijdag: Vaccinatie van jonge kinderen een goed idee? Gezondheidsraad komt met advies

De Gezondheidsraad komt mogelijk vrijdag met een advies over het vaccineren van kinderen van 5 tot en met 11 jaar tegen corona. Een woordvoerder liet donderdag namens de raad weten "hard ons best" te doen om vrijdag een advies uit te brengen.

Door: Nationale Onderwijsgids