Week 3: Provinciale democratie, hijskraan valt bijna op school en Forum-school

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag? 

Maandag: Spel leert scholieren en studenten over provinciale democratie

Scholieren en studenten kunnen in alle provincies van Nederland spelenderwijs kennismaken met de democratie in de provinciale statenzaal. 

Dinsdag: Hijskraan valt bijna op gymlokaal van basisschool, niemand raakt gewond

Een hijskraan heeft maandag bijna het gymlokaal van basisschool De Oanrin in Arum vernietigd. De machinist van de hijskraan wist nog net op tijd de vallende kraan bij te sturen. Daardoor kwam de hijskraan een paar meter naast de gymzaal terecht. 

Woensdag: Internationale basisschool komt in Amersfoort steeds een stapje dichterbij

Internationaal basisonderwijs in Amersfoort komt steeds dichterbij. De vraag is inmiddels zo groot dat er nu volop gewerkt wordt aan het oprichten van een basisschool. Er wordt zeer waarschijnlijk binnenkort besloten of en op welke manier deze school er komt. 

Donderdag: Forum-school Almere krijgt positief advies van Onderwijsinspectie 

De Onderwijsinspectie heeft een positief advies uitgebracht over de nieuwe Renaissance-school in Almere. De basisschool opende afgelopen september haar deuren. Het is één van de scholen die verbonden is aan de politieke partij Forum voor Democratie.

Vrijdag: Personeelstekorten in de kinderopvang drukken nu toch echt op kwaliteit

De personeelstekorten in de kinderopvang zorgen volgens Belangenvereniging Ouders in de Kinderopvang (BOinK) toch echt voor een verslechterde kwaliteit opvang. In Amsterdam hebben kinderopvanglocaties zeker 1,5 jaar problemen met het opvullen van de roosters, wordt er steeds vaker van begeleiders gewisseld en wordt gebruikgemaakt van freelancers. Ook mogen er meer stagiairs op een groep staan. 

Door: Nationale Onderwijsgids /Femke van Arendonk