Forum-school Almere krijgt positief advies van Onderwijsinspectie

De Onderwijsinspectie heeft een positief advies uitgebracht over de nieuwe Renaissance-school in Almere. De basisschool opende afgelopen september haar deuren. Het is één van de scholen die verbonden is aan de politieke partij Forum voor Democratie.  Dat meldt het AD.

Er wordt in voldoende mate aan alle eisen voldaan. Het rapport van de Onderwijsinspectie is nog niet openbaar, maar zal later op de site van de inspectie worden gepubliceerd.

Advies 

De Onderwijsinspectie moet een nieuwe school minstens twee keer bezoeken. Daarna kunnen ze pas een advies uitbrengen aan de gemeente waarin de school gevestigd is. Bij een positief advies mag de school verder, bij een negatief advies dreigt er een sluiting door de gemeente. 

Forum voor Democratie 

Officieel staat de school los van Forum voor Democratie. Woordvoerder Dekker zit wel namens Forum in de Tweede Kamer en de besturende Tocquevillestichting zit op hetzelfde Amsterdamse adres het partijbureau van Forum.

Weinig leerlingen 

De stichting wilde afgelopen zomer met meerdere scholen starten, maar dat is niet gelukt. Op de school in Almere zitten nog niet veel leerlingen. Een verslaggever van 1Almere telde in september vier scholieren en één leraar. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk