Albeda wint titel Onderwijsteam van het jaar 2024

Team YOU, het team van Albeda, is uitgeroepen tot beste Onderwijsteam van 2024. De docenten van de mbo-instelling richten zich op een goede loopbaanbegeleiding voor hun studenten. Dat meldt de AOb.

Speciaal voor studenten die een extra duwtje in de rug nodig hebben om te starten met een mbo-opleiding heeft team YOU een instroomprogramma ontwikkeld. Daarbij gaat het om studenten die mogelijk het onderwijs vroegtijdig verlaten of om studenten die nog geen studiekeuze hebben gemaakt. Deze studenten kunnen na vijf bijeenkomsten de juiste motivatie vinden om verder te gaan met hun opleiding.

Studentenbeleving staat centraal 

De jury prijst het docententeam voor het centraal stellen van de beleving van de studenten. De verhalen van de studenten en de beroepspraktijk worden erkend door het docententeam. In het juryrapport staat onder meer dat ‘het team de studenten echt ziet en hoort’. Het geloof van de student in zichzelf en in het team staat daarbij centraal. “Dit onderwijsteam kijkt echt naar de student”, zo stelt de jury.

Studiekeuze 

Projecleider Janne Wijk van onderwijsteam YOU zegt dat ze in het afgelopen jaar zo’n honderd studenten hebben geholpen met het maken van een studiekeuze. ‘Soms ligt een opleiding buiten bereik van de student en is werken de beste optie. Wanneer zij er gelukkig van worden dan zijn wij daar tevreden mee. Want gelukkig zijn is ons hoofddoel.”

Twee onderwijsteams van Albeda stonden dit jaar in de finale. Het team Verpleegkunde dat gehuisvest is aan de Rosestraat was ook genomineerd. Een team van Yuverta was de derde genomineerde. Dit jaar werd de prijs voor de vijfde keer uitgereikt.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk