Docent Conrad Berghoef deelt ervaringen tijdens coronatijd in Leraar op de fiets

Lesgeven was vaak al een uitdaging, maar sinds het thuisonderwijs moesten leraren zichzelf vaak opnieuw uitvinden. Conrad Berghoef uit Friesland werd hét symbool van de zoomende leraar. In dit boek vertelt hij over het vak dat hij al 25 jaar uitoefent, over lesgeven tijdens corona en over zijn studenten die opgeleid worden om in de zorg te werken en als beginnende stagiairs aan de frontlinie staan tijdens de coronacrisis. Dit meldt Het Spectrum.

Conrad fietst in 2021 de hele provincie door om boeken te bezorgen bij zijn leerlingen. Hij ziet hoe leerlingen staande blijven of geraakt worden door deze tijd. Het voelt, ondanks al zijn ervaring, alsof hij voor het eerst voor de klas staat.
 
Het boek staat vol met herkenbare, ontroerende en grappige anekdotes voor wie voor de klas staat, heeft gestaan of in de klas heeft gezeten. Leraar op de fiets verschijnt op 26 augustus bij uitgeverij Spectrum.
 
Conrad kwam vorig jaar in december ook in het nieuws omdat zijn leerlingen Verpleegkunde van ROC Friese Poort in Drachten heel Nederland ontroerden door Conrad tijdens de online les te bedanken.
 
Door: Nationale Onderwijsgids