Docent verrast door lief gebaar leerlingen tijdens online les

Vanaf vandaag moeten docenten hun leerlingen weer online lesgeven. Afstandsonderwijs is voor niemand leuk of makkelijk en ook docent Conrad Berghoef van ROC Friese Poort Drachten had er vanochtend geen zin in. Maar zijn leerlingen steken hem gezamenlijk een hart onder de riem door middel van een lief gebaar. Dit meldt Drachtster Courant. 

Op het moment dat de les begint lijkt het alsof Conrad tegen een muur praat, want geen van zijn leerlingen heeft de camera aan staan. “Hebben ze verdorie weer die camera uit? Ik heb al geen zin vandaag”, zegt hij op Twitter gedacht te hebben op dat moment. Dan vraagt één van de leerlingen: “Meneer, kunt u ons allemaal zien?” Als Conrad vermoeid zegt “ik kan helemaal niemand zien” giechelt de leerling en geeft hij het teken aan de rest van de klas.

Eén voor één doen de leerlingen hun camera aan en allemaal houden ze een briefje omhoog met daarop teksten als “Bedankt Conrad” en “Dankjewel lieve Conrad”. Op Twitter deelde Conrad een video van het moment, waarin hij zichtbaar geëmotioneerd te zien is. “Volgens mij ben ik nog nooit zo lang stil geweest”, zegt hij uiteindelijk.

Het filmpje is hier op Conrads Twitter te bekijken.

Door: Nationale Onderwijsgids