Week 23: Middelbare scholen open, slaagdag & Gouden Poëziemedaille uitgereikt
Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag. Met deze week onder meer: middelbare scholen weer open na wekenlange sluiting, LAKS en minister Slob hangen vlag uit op nationale slaagdag en Edward van de Vendel wint Gouden Poëziemedaille 2020. 

Dinsdag: Middelbare scholen gaan vandaag weer open na wekenlange sluiting

Middelbare scholen openen dinsdag weer hun deuren voor grotere groepen leerlingen. De scholen waren sinds half maart gesloten voor veruit de meeste scholieren. De laatste weken voor de zomervakantie mogen de leerlingen weer hun schoolgebouw in, maar niet met zijn allen tegelijk. En ze moeten uit voorzorg anderhalve meter afstand houden van elkaar. Ook het personeel is daartoe verplicht.
 

Woensdag: Protocollen veilig leerlingenvervoer beschikbaar

Er is een sectorprotocol opgesteld om kinderen en leerlingen weer veilig naar onderwijs en opvang te vervoeren. Dit protocol is van toepassing op het basisonderwijs, het speciaal basisonderwijs, de buitenschoolse opvang, het voortgezet speciaal onderwijs en de kinderdienstcentra’s. 
 

Donderdag: LAKS en minister Slob hangen vlag uit op nationale slaagdag

Vandaag (4 juni) is het nationale slaagdag, de dag dat alle geslaagde scholieren hun vlag uithangen om te vieren dat hun middelbare schooltijd er definitief op zit. Vanmiddag zal minister Slob samen met het LAKS de vlag hijsen op het Vredenburgplein in Utrecht. Op deze manier feliciteren zij ongeveer 200.000 middelbare scholieren die hun diploma hebben behaald in deze bijzondere omstandigheden.
 

Vrijdag: Edward van de Vendel wint Gouden Poëziemedaille 2020

Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt van Edward van de Vendel heeft gisteren de Gouden Poëziemedaille gewonnen, de prijs voor de beste kinderpoëziebundel die om de twee jaar wordt uitgereikt door Poëziecentrum en CANON Cultuurcel.
 
Door: Nationale Onderwijsgids