Jongeren vinden lessen over seksualiteit op middelbare school te beperkt

Jongeren hadden graag tijdens hun middelbare schooltijd meer les gehad in seksuele vorming en voorlichting. Dat komt naar voren uit het Test je leefstijl-onderzoek van expertisecentrum Rutgers en Soa Aids Nederland, dat werd uitgevoerd onder mbo-studenten. Dit meldt Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS).

Volgens de jongeren waren de lessen op de middelbare school te beperkt. Onderwerpen die meer naar voren zouden moeten komen, zijn onder meer het plezier in seks, seksuele identiteit, wensen en grenzen en sexting. Verder laten de jongeren weten dat het belangrijk is om open over seksualiteit te kunnen praten. Een leerkracht zorgt volgens hen voor een veilige sfeer in de klas wanneer dit onderwerp op de juiste manier bespreekbaar gemaakt wordt. 
 
Scholen zijn op hun beurt aan het onderzoeken hoe ze dit het best kunnen aanpakken. Ze worden uitgenodigd om tijdens de Week van de Liefde, die georganiseerd wordt door Rutgers, Soa Aids Nederland en GGD’en, minimaal één les over seksualiteit te geven. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids