Week van de Liefde

Over precies een week is het weer Valentijnsdag, de dag van de liefde. Elk jaar organiseren Soa Aids Nederland en Rutgers samen met GGD’en rondom 14 februari de Week van de Liefde. Tijdens de Week van de Liefde kunnen scholen in het voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs en mbo aandacht besteden het thema seksuele vorming of hun kennis verdiepen. Dit meldt Seksuelevorming.nl.

Dit jaar vindt de Week van de Liefde plaats van 10 tot en met 14 februari. De Week van de liefde is een laagdrempelige manier om in de les aandacht te geven aan het thema relaties en seksualiteit. De jaarlijkse projectweek helpt scholen in het voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en mbo om vaker thema's als 'Weerbaarheid', 'Veilig vrijen' en 'Seks en de media' op de agenda te zetten. 
 
Deelnemende scholen worden gestimuleerd om tijdens de Week van de Liefde minimaal één les over relaties en seksualiteit te geven. Uiteindelijk is het een opstap om structureel aandacht te geven aan dit thema en om het een plek te geven in uw schoolplan.
 

Lang Leve de Liefde Awards

Scholen die volgens Soa Aids Nederland en Rutgers uitblinken in lessen en beleid over seksuele en relationele vorming, seksuele weerbaarheid en seksuele diversiteit komen in aanmerking voor de Lang Leve de Liefde Award 2020. Per schooltype zijn drie scholen genomineerd. De winnaars worden in de Week van de Liefde bekend gemaakt.
 
Door: Nationale Onderwijsgids