24-uurskinderopvang Mamasthee opent nieuwe locatie halfjaar na brand

Ongeveer een halfjaar geleden brak er brand uit bij kinderopvang ‘Mamasthee staat klaar’ in Stadskanaal. De organisatie moest daardoor op zoek naar een andere locatie en heeft deze nu eindelijk gevonden. Sinds de kerstvakantie is 24-uurskinderopvang Mamasthee geopend aan de Oosterstraat in Stadskanaal. Dit meldt RTV1.

In de nacht van de brand zo’n zes maanden geleden waren er kinderen aanwezig op de opvang. Volgens eigenaar hebben twee personeelsleden nog mentale klachten, maar de kinderen niet. Veel kinderen die door Mamasthee worden opgevangen hebben ouders die in de zorg werken. Ook vangt de organisatie kinderen van statushouders op. Door de brand moesten zij zich voor korte tijd weer meer over hun kind ontfermen, tot er een noodlocatie werd gevonden.

Veel aanmeldingen

In kinderopvang Mamasthee staat klaar zijn kinderen zeven dagen per week, 24 uur per dag welkom. Het blijkt dat de behoefte naar dit concept heel groot is: terwijl het begon als een gastouderopvang, is het uiteindelijk uitgegroeid tot een organisatie met 37 medewerkers en drie locaties waar zo’n 230 kinderen worden opgevangen. De opvang groeit nog steeds en krijgt veel aanmeldingen binnen, ook uit Groningen of Emmen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky