Stint-oprichter Edwin Renzen heeft vertrouwen in rechtszaak

Stint-oprichter Edwin Renzen is blij dat vijf jaar na het fatale ongeluk met de elektrische bolderkar meer duidelijk zal worden over wat er die dag precies is voorgevallen. Dat zegt hij in een reactie op het besluit van het Openbaar Ministerie om twee bedrijven en twee leidinggevenden te vervolgen die verantwoordelijk zijn voor de productie en verkoop van de Stint.

"We hebben altijd aan alle onderzoeken meegewerkt, inclusief het strafrechtelijk onderzoek", zegt Renzen, die ervan uitgaat dat hij een van de leidinggevenden is die vervolgd gaan worden. "Dat gaat nu een andere fase in. Het is fijn dat dit nu aan de rechtbank wordt voorgelegd en dat deze onafhankelijke partij naar de informatie gaat kijken. We zien de rechtsgang met vertrouwen tegemoet."

Schadelijk product 

Volgens justitie is "de Stint een schadelijk product en wisten de verdachten van die schadelijkheden, maar zwegen ze erover". Renzen zegt desgevraagd nog niet inhoudelijk op het vervolgingsbesluit te kunnen reageren. Hij moet dat nog nader bestuderen.

Spoorwegongeluk in Oss 

Op 20 september 2018 kwamen vier kinderen om het leven toen de Stint waarin zij zaten werd aangereden door een trein op een spoorwegovergang in Oss. Een vijfde kind en hun begeleidster raakten ernstig gewond.

Door: ANP