Logo_logo-cinekid

Cinekid, ’s werelds grootste mediafestival voor kinderen, vindt niet alleen plaats in Amsterdam. Tussen 12 en 27 oktober doet het festival bijna 40 filmtheaters aan, verspreid door heel Nederland. Dit meldt Cinekid.

Wederom breiden steeds meer filmtheaters hun aanbod uit. Op verschillende locaties in het land staan indrukwekkende MediaLabs, geïnspireerd op het MediaLab in Amsterdam (een digitale speeltuin met interactieve installaties, games en mediaworkshops). In de theaters in Groningen, Bussum, Enschede en Alkmaar staan onder andere hits als de gif-workshop GIF it to me, de green screen-installatie How to vlog, de LED-game Linewobbler en het virtual reality-spel Flotsam Fluke (winnaar van de Gouden Leeuw Publieksprijs Cinekid 2018).
 
Dit jaar ontmoeten de jonge bezoekers van de Westergas in Amsterdam, Filmhuis Alkmaar en LantarenVenster Rotterdam elkaar in de digitale wereld van Terra Nova. In dit bouwspel kunnen ze samen nieuwe werelden creëren.
 
Cinekid is ‘s werelds grootste mediafestival voor de jeugd tussen de 3 en 14 jaar. Jaarlijks bezoeken bijna 70.000 kinderen en hun begeleiders het festival op de Westergas in Amsterdam en 35 filmtheaters in Nederland. Ze maken kennis met de nieuwste jeugdfilms, -series en -documentaires, ontdekken de maker in zichzelf en gaan op safari in het MediaLab: een grote digitale speeltuin met interactieve kunstinstallaties, games en mediaworkshops.
 
Cinekid Festival vindt plaats van 19 t/m 25 oktober in de Westergas in Amsterdam en tourt van 12 t/m 27 oktober door het land. Op donderdag 3 oktober wordt het complete festival-programma van Amsterdam bekendgemaakt en start de online kaartverkoop.
 
Door: Nationale Onderwijsgids