Bezetting klimaatactivisten hogeschool Van Hall Larenstein beëindigd

Sinds maandag 3 juni bezetten klimaatactivisten hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Dat deden ze door met tenten op het terrein te bivakkeren. Maar de eisen van de klimaatactivisten zijn goedgekeurd door de hogeschool. Met de actievoerders is afgesproken dat er na de zomervakantie dialoogsessies in de hogeschool worden georganiseerd. Daarin staat de verduurzaming van de hogeschool centraal. De actievoerde studenten hebben om die reden dinsdagavond 4 juni hun tentenkamp afgebroken en zijn van het schoolterrein vertrokken. Dat meldt Omroep Gelderland.

De actievoerders zullen tijdens het gesprek uitleggen welke problemen zij zien in de banden die de hogeschool heeft met bedrijven als ABN Ambro, Rabobank, FrieslandCampina, VION, Agrifirm en Coca-Cola.

Prettig gesprek met de actievoerende studenten 

Een woordvoerder van de hogeschool heeft laten weten dat er een prettig gesprek is geweest met de actievoerende studenten over de onderhandeling die aanstaande is.

Actiegroep 

De hogeschool werd in mei 2023 al eens bezet door de actiegroep. Om te bemiddelen tussen de hogeschool en de actievoerder werd een bemiddelaar ingeschakeld. Het schoolbestuur wilde wel aanwezig zijn, maar niet actief deelnemen aan de onderhandelingen. Daarom liep het gesprek spaak en moest uiteindelijk de politie ingrijpen.