Na bezetting staan studenten en schoolleiding nog tegenover elkaar

Studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp en de leiding van de onderwijsinstelling staan nog steeds lijnrecht tegenover elkaar. Er is wel naar een bemiddelaar gevraagd om het contact te herstellen, maar de leiding heeft van de boze studenten nog geen antwoord daarop gehad. Dat meldt Omroep Gelderland. 

Twee weken geleden werd de hogeschool twee dagen bezet door studenten. De politie beëindigde uiteindelijk de bezetting. Met de bezetting wilden de studenten duidelijk maken dat de schoolleiding alle banden moet verbreken met bedrijven en contacten in de fossiele industrie. Maar, die toezegging vanuit de hogeschool kwam er niet. Na de bezetting ging het dagelijks leven op de hogeschool gewoon weer verder alsof er nooit een bezetting was geweest en het conflict was ook niet opgelost. De actiegroep Climate Justice Committee heeft nog steeds een lijst met eisen, alleen de studenten en de leiding van de school zijn sinds de bezetting niet meer met elkaar in gesprek gegaan hierover.

Eisen 

Volgens de hogeschool wordt de schoolleiding geconfronteerd met de inhoudelijke eisen van de actievoerende studenten. Alleen, er is ook nog een lijst met eisen als het gaat over de manier waarop een gesprek gevoerd moet worden. Eén van die eisen van de studenten was dat het gesprek met de schoolleiding zou worden gestreamd en dan zit je met de privacy. Want sommige mensen van de schoolleiding willen het gesprek best aangaan, maar niet worden gefilmd. En dat is een punt waar de studenten en de schoolleiding niet uitkomen. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk