Uitstel gekregen voor belastingaangifte 2024? Vergeet je studieschuld niet

De aangifte inkomstenbelasting moet ieder jaar voor 1 mei binnen zijn bij de Belastingdienst. Sommige mensen dienen hun belastingaangifte op 1 maart al in, andere mensen wachten tot op het laatste moment. Is het jou dit jaar niet op tijd gelukt om je belastingaangifte in te dienen? Maar heb je wel tijdig uitstel aangevraagd? Dan kan je je er nog wel even in verdiepen. 

Voor de belastingaangifte 2023 kan je nu helaas geen uitstel meer aanvragen. Dat kon tot 1 mei 2024. Dat was ook de allerlaatste dag dat de belastingaangifte ingediend kon worden. Als je op dit moment nog geen belastingaangifte hebt gedaan, dan moet je dat zo snel mogelijk doen. Om eventuele boetes te voorkomen. Maar mocht je nou uitstel hebben aangevraagd en hebben gekregen, dan is het natuurlijk een ander verhaal. Als je een studieschuld hebt dan kan je deze mogelijk zelfs nog opgeven. 

Voorwaarden voor het verrekenen van je studieschuld 

Om je studieschuld te verrekenen met je vermogen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moet je vermogen boven een vrijgesteld bedrag uitkomen en moet je studieschuld vervolgens ook een bepaalde hoogte hebben. Wil je voor de belastingaangifte van 2024 (die je indient in 2025) nou goed beslagen ten ijs komen? In ons artikel: ‘1 maart belastingaangifte: hoe zit dat met je studieschuld?’ lees je alles over wat jij nodig hebt om je studieschuld succesvol op te geven bij de Belastingdienst.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Bronnen: Belastingdienst, Rijksoverheid