Interstedelijk Studentenoverleg ISO maakt zich zorgen over langstudeerboete

Het Interstedelijk Studentenoverleg ISO is duidelijk in de rouw om het coalitieakkoord. "Ga allemaal in het zwart gekleed", roept de club de achterban op. "Het nieuwe kabinet is namelijk van plan het vervolgonderwijs langzaamaan te begraven."

De studenten hebben volgens het ISO de laatste jaren al "klap na klap" gekregen en het wordt er naar verwachting van de organisatie in de nabije toekomst allemaal niet beter op. "Je basisbeurs wordt in september verlaagd, je krijgt een langstudeerboete van 3000 euro en als klap op de vuurpijl krijgt de pechgeneratie een gebroken belofte" houdt de organisatie de studenten voor. Het is daarom voor hen "een zwarte dag".

Langstudeerboete 

Met name die zogenoemde langstudeerboete baart de club zorgen. "Studeer je af, maar ben je mantelzorger of topsporter? Wil je je inzetten voor je medestudenten middels een bestuursjaar of een jaar in de medezeggenschap? Dan kost je dat 3000 extra", worden de studenten gewaarschuwd. "Zo wordt het studenten onmogelijk gemaakt om zichzelf te ontplooien naast hun studie, om hun studie met rust en ruimte te volgen of om een extra bijdrage aan de samenleving te leveren naast hun studie."

Door: ANP