Normal_studenten_studiegroep

Iets meer dan een jaar geleden interviewden we Eva (19), Silke (19) en Caya (20). Zij hadden hun eindexamen net achter de rug en keken terug op een gek examenjaar. Vanwege corona gingen gala’s niet door, net als verre examenreizen. De ex-scholieren begonnen met gemengde gevoelens aan een tussenjaar, of aan het eerste jaar van hun studie. Ze hadden allerlei plannen, maar of die door konden gaan, was vanwege corona onzeker. Wij waren benieuwd: wat kwam er terecht van de vervolgplannen van Eva, Silke en Caya? 

Silke begon een jaar geleden net aan een studiekeuzeprogramma bij organisatie Intermijn. Het liefst wilde ze de muziek in, maar een back up-plan zou toch ook wel goed van pas komen. Bij Intermijn werd ze gemotiveerd om actie te ondernemen.

Caya wilde koste wat het kost naar Portugal, om daar een surfcursus en taalcursus te volgen. Die droom is gelukkig realiteit geworden. “Het was mijn eerste solotrip en dat beviel enorm goed.” Eva begon vorig jaar al wel aan een studie. Die volgde ze bijna volledig online, vanuit de kamer bij haar ouders thuis. “Ik heb geen enkele keer in een collegezaal gezeten. Dat voelde toch een beetje als nepstuderen.”

Benieuwd hoe het nu met de drie kersverse studenten is? Lees het volledige interview online.

Door: Nationale Onderwijsgids / Bente Schreurs