Colette Cuijpers gekozen tot Lector van het Jaar 2020
Colette Cuijpers van Juridische Hogeschool Avans & Fontys, is gekozen tot Lector van het Jaar 2020. Bij de toekenning speelde ook de maatschappelijke impact van het werk van Colette als lector Recht & Digitale Technologie een belangrijke rol. Dit meldt ScienceGuide.
Naast Cuijpers waren Nurhan Abujidi (Zuyd Hogeschool) en Johan Versendaal (Hogeschool Utrecht) genomineerd. Het thema van de prijs was dit jaar onderwijsinnovatie: welke lector slaagt er het beste in het onderwijs te vernieuwen?
 
Colette Cuijpers verdient de titel volgens de jury omdat zij via het onderwijs het juridisch domein weet te vernieuwen. Cuijpers heeft met haar lectoraat Recht & Digitale Technologie binnen enkele jaren het digitaal recht geïntroduceerd in het curriculum van de rechtenopleiding. 
 
De Lector van het Jaar-prijs wordt sinds 2010 door ScienceGuide en het ISO georganiseerd. Vorig jaar werd de prijs uitgereikt aan lector Rehabilitatie Lies Korevaar (Hanzehogeschool) voor zijn werk op het gebied van studentenwelzijn.
 
Door: Nationale Onderwijsgids